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Registros recuperados : 5 | |
1. | | HUNGRIA, M.; DUARTE, C. F. D.; MAMÉDIO, D.; SACHES, R.; CECATO, U.; BISERRA, T. T. Bactérias promotoras de crescimento de plantas em sistemas agropecuários. In: SIMPÓSIO DE PRODUÇÃO DE ANIMAL A PASTO, 5., Maringá. Anais... Maringá: Nova Sthampa, 2019. Editores: CECATO, U.; MAMÉDIO, D.; SANCHES, R.; RODRIGUES, V.O.; GALBEIRO, S. p. 181-212. Biblioteca(s): Embrapa Soja. |
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2. | | BARREIROS, A. R. D.; CECATO, U.; DUARTE, C. F. D.; HUNGRIA, M.; BISERRA, T. T.; SILVA, D. R. da; MAMÉDIO, D.; SANCHES, R.; FERNANDES, H. J. Forage mass, tillering, nutritive value and root system of ruzigrass inoculated with plant growth promoting bacteria associated with doses of N-fertilizer International Journal for Innovation Education and Research, v. 8, n. 10, p. 41-55, 2020. Biblioteca(s): Embrapa Soja. |
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3. | | DUARTE, C. F. D.; CECATO, U.; HUNGRIA, M.; FERNANDES, H. J.; BISERRA, T. T.; MAMÉDIO, D.; GALBEIRO, S.; NOGUEIRA, M. A. Inoculação de bactérias promotoras do crescimento vegetal em Urochloa Ruziziensis Research, Society and Development, v. 9, n. 8, e630985978, 2020. Título em inglês: Inoculation of plant growth-promoting bacteria in Urochloa Ruziziensis
Título em espanhol: Inoculación de bacterias promotoras del crecimiento vegetal en Urochloa Ruziziensis Biblioteca(s): Embrapa Soja. |
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4. | | MAMEDIO, D.; DUARTE, C. F. D.; CECATO, U.; HUNGRIA, M.; FERNANDES, H. J.; BISERRA, T. T.; BARREIROS, A. R. D.; SILVA, D. R. da. Productivity of Urochloa brizantha cv BRS Paiaguás inoculated with growth promoting bacteria. In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 55.; CONGRESSO BRASILEIRO DE ZOOTECNIA, 28., 2018, Goiânia. Construindo saberes, formando pessoas e transformando a produção animal: abstracts... Goiânia: Sociedade Brasileira de Zootecnia, 2018. trab. 1335. Biblioteca(s): Embrapa Soja. |
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Registros recuperados : 5 | |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Cerrados. Para informações adicionais entre em contato com cpac.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Cerrados. |
Data corrente: |
06/08/2021 |
Data da última atualização: |
31/03/2022 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 1 |
Autoria: |
SANTOS, J. T. C.; PETRY, F. C.; TOBARUELA, E. C.; MERCADANTE, A. Z.; GLORIA, M. B. A.; COSTA, A. M.; LAJOLO, F. M.; HASSIMOTTO, N. M. A. |
Afiliação: |
JOSÉ THIAGO DO CARMO SANTOS; FABIANE CRISTINA PETRY; ERIC DE CASTRO TOBARUELA; ADRIANA ZERLOTTI MERCADANTE; MARIA BEATRIZ ABREU GLORIA; ANA MARIA COSTA, CPAC; FRANCO MARIA LAJOLO; NEUZA MARIKO AYMOTO HASSIMOTTO. |
Título: |
Brazilian native passion fruit (Passiflora tenuifila Killip) is a rich source of proanthocyanidins, carotenoids, and dietary fiber. |
Ano de publicação: |
2021 |
Fonte/Imprenta: |
Food Research International, v. 147, 2021. |
Páginas: |
11 p. |
DOI: |
https://doi.org/10.1016/j.foodres.2021.110521 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Passiflora tenuifila is a Brazilian native passion fruit consumed by the local population and is a dietary source of bioactive compounds with potential biological activity. The aim of this study is to evaluate the nutritional value of P. tenuifila fruit and its bioactive compounds at two ripening stages. Three batches of fruit were collected at mature-green and ripe stages, and phenolic compounds, carotenoids, and polyamines were analyzed by HPLC- DAD and LC-MS/MS. The fruit is a good source of dietary fiber. Proanthocyanidin dimers are the major phenolic compounds (up to 84%) at both stages, followed by the C-glycosylated luteolin. Lutein and β-carotene are the major carotenoids, contributing up to 50% of total carotenoids. The OPLS-DA segregates the mature- green and ripe fruits, as carotenoids are responsible for this separation. In conclusion, passion fruit can be consumed at both stages of maturation without losses of bioactive compound contents or nutritional value. |
Palavras-Chave: |
Amadurecimento; Composto bioativo; Proantocianidina. |
Thesagro: |
Composto Fenólico. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 01861naa a2200277 a 4500 001 2133280 005 2022-03-31 008 2021 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $ahttps://doi.org/10.1016/j.foodres.2021.110521$2DOI 100 1 $aSANTOS, J. T. C. 245 $aBrazilian native passion fruit (Passiflora tenuifila Killip) is a rich source of proanthocyanidins, carotenoids, and dietary fiber.$h[electronic resource] 260 $c2021 300 $a11 p. 520 $aPassiflora tenuifila is a Brazilian native passion fruit consumed by the local population and is a dietary source of bioactive compounds with potential biological activity. The aim of this study is to evaluate the nutritional value of P. tenuifila fruit and its bioactive compounds at two ripening stages. Three batches of fruit were collected at mature-green and ripe stages, and phenolic compounds, carotenoids, and polyamines were analyzed by HPLC- DAD and LC-MS/MS. The fruit is a good source of dietary fiber. Proanthocyanidin dimers are the major phenolic compounds (up to 84%) at both stages, followed by the C-glycosylated luteolin. Lutein and β-carotene are the major carotenoids, contributing up to 50% of total carotenoids. The OPLS-DA segregates the mature- green and ripe fruits, as carotenoids are responsible for this separation. In conclusion, passion fruit can be consumed at both stages of maturation without losses of bioactive compound contents or nutritional value. 650 $aComposto Fenólico 653 $aAmadurecimento 653 $aComposto bioativo 653 $aProantocianidina 700 1 $aPETRY, F. C. 700 1 $aTOBARUELA, E. C. 700 1 $aMERCADANTE, A. Z. 700 1 $aGLORIA, M. B. A. 700 1 $aCOSTA, A. M. 700 1 $aLAJOLO, F. M. 700 1 $aHASSIMOTTO, N. M. A. 773 $tFood Research International$gv. 147, 2021.
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Registro original: |
Embrapa Cerrados (CPAC) |
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